25.01.2017 11:50

Ongenda: "Een speler die rennen leuk vindt"

Hervin Ongenda is blij met zijn treffer in het duel met Lorient. (21-11-2015)
Hervin Ongenda is blij met zijn treffer in het duel met Lorient. (21-11-2015)

Hervin Ongenda kan wel eens de nieuwe sensatie worden van PEC Zwolle. De rappe Franse aanvaller kan op meerdere posities uit de voeten en vindt zichzelf een entertainer en heeft zin in het avontuur in de Eredivisie.

"Ik ben een speler die rennen leuk vindt en de bal graag heeft", vertelt de 21-jarige vleugelflitser op de officiële website van zijn nieuwe werkgever. "Ik neem ook graag vrije trappen. Dit is een mooie uitdaging. Ik speel voor mijn plezier. Ik vind de stap naar PEC Zwolle een goede keuze voor mij, als je kijkt naar het stadion en de faciliteiten." 

Ongenda, die in totaal 21 wedstrijden speelde namens Paris Saint-Germain en SC Bastia in de Ligue 1, leert steeds meer over PEC Zwolle. "Ik ontdek steeds iets meer over deze club. Ik heb de laatste wedstrijd tegen Ajax gezien. Nu mag ik het allemaal zelf meemaken." Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, omschrijft de nieuwste aanwinst als een polyvalente speler. 

"Een speler die voorin overal uit de voeten kan. We zijn vanaf het eerste moment dat de transfermarkt openging op zoek gegaan naar een buitenspeler. Ik denk dat deze speler ons echt verder kan helpen en het verschil kan maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner