25.01.2017 14:03

Trainer Fraser krijgt kritiek vanuit de KNVB

Vitesse-trainer Henk Fraser (r.) geeft zijn team aanwijzingen tijdens het competitieduel FC Groningen - Vitesse (21-01-2017).
Vitesse-trainer Henk Fraser (r.) geeft zijn team aanwijzingen tijdens het competitieduel FC Groningen - Vitesse (21-01-2017).

Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft kritiek geuit op Vitesse-trainer Henk Fraser. Vitesse-doelman Eloy Room veinsde een blessure, waardoor Fraser zijn ploeg een aantal tactische aanwijzingen kon geven.

De Jong kon het trucje van Fraser tijdens het competitieduel met FC Groningen (1-1) niet waarderen. "Erg jammer dit", vertelt De Jong in zijn column op de website van de KNVB. "Grenzen opzoeken, oké. Maar 'schwalbes' stimuleren? Het kan aan mij liggen, maar ik vind het niet passen bij de fanatieke sportman Henk Fraser zoals ik die altijd graag heb gewaardeerd. En als het even kan wil blijven waarderen."

De trainer van Vitesse was zich overigens van geen kwaad bewust. "Het past volgens mij binnen de regels en dan moet je daar gebruik van maken", zei Fraser in gesprek met FOX Sports. "Wat men daar verder van vindt, maakt me niet uit."

Eerder kwam Jurgen Streppel, destijds als trainer van Willem II, in opspraak omdat hij hetzelfde trucje gebruikte om zijn ploeg aanwijzingen te geven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner