25.01.2017 18:36

Van Persie tweemaal trefzeker in bekerwinst

Nadat hij in de competitie al vijf wedstrijden droog stond, heeft spits Robin van Persie uitgehaald in het Turkse bekertoernooi. Tegen Amed SK, een derdeklasser in Turkije, scoorde de Nederlander twee keer in een 3-0 overwinning. Eén goal scoorde Van Persie vanaf de strafschopstip, met een mooie panenka. 

De overwinning van Fenerbahçe verandert overigens weinig aan de eindstand in groep C van de Türkiye Kupasi. De club van Jeremain Lens, Gregory van der Wiel, Van Persie en trainer Dick Advocaat was al zeker van de volgende ronde, terwijl het ook al wist dat het achter Gençlerbirliği zou eindigen in de groep. 

Door deze tweede plek wordt Fenerbahçe in de volgende ronde gekoppeld aan een loodzware tegenstander. Beşiktaş, koploper in de competitie, wacht op Fenerbahçe in de knock-outfase. Het Galatasaray van Wesley Sneijder en Nigel de Jong ging eerder al als nummer twee door naar de volgende ronde, de formatie uit Istanbul treft Medipol Başakşehir F.K, voor heen de koploper in de Turkse competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner