26.01.2017 09:45

Fraser reageert op kritiek: "Kan er niets mee"

Henk Fraser kijkt vanaf de zijlijn toe hoe zijn Vitesse het doet tegen Heracles Almelo. (06-11-2016)
Henk Fraser kijkt vanaf de zijlijn toe hoe zijn Vitesse het doet tegen Heracles Almelo. (06-11-2016)

Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal van de KNVB, was onlangs kritisch op Vitesse-trainer Henk Fraser. Laatstgenoemde maakt zich echter niet druk om de kritiek van 'meneer' De Jong.

De Jong was kritisch op Fraser omdat hij via een slim trucje tijd kreeg om zijn ploeg aanwijzingen te geven. "Ik kan er niets mee", aldus Fraser tegenover De Telegraaf. "We leven in een land waar iedereen zijn mening mag hebben, zelfs meneer Gijs de Jong. Volgens mij houd ik mij aan de regels van hem en zijn mensen. Misschien kan meneer Gijs de Jong wat info inwinnen bij zijn scheidsrechters. Ik gedraag me meer dan fatsoenlijk langs de kant. Ik overtreed de regels niet. Anders had zijn tuchtcommissie mij meedogenloos aangepakt. Wat zijn belang is om dit nu te zeggen, geen idee."

"Kijk, ik begrijp dat het een aantal mensen bezighoudt", vervolgt Fraser zijn betoog. "Het hangt er ook vanaf aan welke kant je staat. Als Jan Wouters een elleboog geeft aan Paul Gascoigne of Edwin van der Sar naar de grond duikt bij een 'kopstoot' van Ariel Ortega, dan hoor je niemand. Dan is het professioneel. Nogmaals, als er een regel voor zou zijn, zou ik mij er te allen tijde aan houden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner