27.01.2017 16:59

Heerenveen wil in derby weer punten pakken

Ondanks goede wedstrijden tegen PSV (4-3) en AZ (1-0), bleef sc Heerenveen afgelopen week met lege handen staan. De Noordelijke derby tegen FC Groningen komt volgens trainer Jurgen Streppel als geroepen.

De nederlagen tegen PSV en AZ waren een flinke teleurstelling van de Friezen, maar een grote klap is het niet. "Ik heb meer goede dan slechte dingen gezien. We hebben de tegenstander afgejaagd en met goed positiespel onze wil opgelegd. We speelden prima, alleen viel het resultaat tegen", aldus Streppel op de clubsite.

In de bekerwedstrijd tegen AZ creëerde Heerenveen meer dan genoeg kansen, maar ontbrak een scherpe afronding. Volgens Streppel is het gebrek aan scoringsdrift enkel een incident. "We scoren bijna iedere wedstrijd. PSV had tot vorige week thuis slechts acht goals tegen en wij maken er drie in Eindhoven. Dat is bijna de helft. Het kan een keer gebeuren dat je niet scoort."

Tegen Groningen moet Heerenveen het goede spel nog omzetten in punten. Streppel kijkt met vertrouwen uit naar de derby. "Een speciale wedstrijd, waarvoor niemand zich hoeft op te laden. We zijn harstikke fit en staan er zondag weer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner