27.01.2017 22:33

Savic derde aanwinst voor Roda JC

Roda JC heeft vrijdag afgesloten met drie aanwinsten. Na de Belgische aanvaller Beni Badibanga en de Bosnische middenvelder Ognjen Gnjatic legt de hekkensluiter van de Eredivisie ook aanvallende middenvelder Stefan Savic vast.

“Stefan is een multifunctionele speler die op verschillende aanvallende posities uit de voeten kan”, vertelt Ton Caanen, de technisch directeur van Roda JC Kerkrade. De 23-jarige Oostenrijker komt over van de Kroatische club Slaven Belupo en ondertekende een contract voor 2,5 jaar in Kerkrade.

De Oostenrijker debuteerde in 2011 in de hoofdmacht van Red Bull Salzburg. Een echte doorbraak bij de Oostenrijkse topclub bleef uit, waarna Savic voor twee andere clubs uit zijn land ging spelen. In 2015 verhuisde hij naar Kroatië. De voormalige Oostenrijkse jeugdinternational moet nu het bijzonder moeizaam scorende Roda JC uit de onderste regionen van de Eredivisie gaan helpen.

Tot nu toe speelde Savic 112 wedstrijden voor Red Bull Salzburg, FC Liefering, LASK Linz en Slaven Belupo. Daarin scoorde hij dertien keer. Hoeveel Roda JC heeft betaald voor de middenvelder is niet bekend.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner