28.01.2017 14:41

Isimat-Mirin wil kans grijpen tegen Heracles

Nicolas Isimat-Mirin (l.) stoomt door de as van het veld op en wordt tijdens het bekerduel tussen PSV en Sparta Rotterdam achtervolgd door Zakaria el Azzouzi. (25-10-2016)
Nicolas Isimat-Mirin (l.) stoomt door de as van het veld op en wordt tijdens het bekerduel tussen PSV en Sparta Rotterdam achtervolgd door Zakaria el Azzouzi. (25-10-2016)

Nicolas Isimat-Mirin begint zaterdagavond weer eens in de basis bij PSV. De verdediger staat in het uitduel met Heracles Almelo in het hart van de defensie en vervangt de geschorste Héctor Moreno. De Fransman is van plan zijn kans te grijpen.

"Ik ben blij. Ik heb hard gewerkt voor een basisplaats", vertelt Isimat-Mirin in gesprek met Telesport TV. De 25-jarige verdediger begon het seizoen nog als basisspeler, maar moest daarna genoegen nemen met een rol als reserve. Trainer Phillip Cocu geeft de voorkeur aan Daniel Schwaab. "Ik kan goed praten met de trainer. Hij wil altijd dat ik mijn uiterste best doe en als ik op de bank zit dan is dat om van te leren. Zo kan ik mij verbeteren."

"Het is goed om te leren van iemand met zoveel ervaring", vervolgt Isimat-Mirin. De Fransman hoopt in het duel met Heracles Almelo het vertrouwen van Cocu niet te beschamen. "Ik luister goed naar de trainer en de staf. Ik heb vertrouwen in hen en ik hoop dat ik ze niet teleurstel als ze mij opstellen. Nu kan ik weer mijn waarde voor het team laten zien. Net als in het begin. Ik ben blij met de kans die ik krijg."

Isimat-Mirin speelt sinds de zomer van 2014 in dienst van PSV, nadat hij overkwam van AS Monaco. De centrale verdediger kwam daarvoor ook nog uit voor Valenciennes FC. De Fransman speelde tot nu toe 46 competitiewedstrijden in het shirt van de Eindhovenaren, waarin hij tweemaal tot scoren kwam. Het contract van de rechtsbenige Isimat loopt nog door tot medio 2019.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner