28.01.2017 15:32

Vreven baalt van niet nagekomen afspraken

Stijn Vreven (l.) in extase na de late gelijkmaker van NAC Breda in het duel met MVV. (27-01-2017)
Stijn Vreven (l.) in extase na de late gelijkmaker van NAC Breda in het duel met MVV. (27-01-2017)

NAC Breda leek lange tijd af te koersen op een nederlaag tegen MVV Maastricht, maar kwam in de slotminuut van het duel alsnog langszij (1-1). MVV-verdediger Leroy Labylle verschalkte zijn eigen doelman en dat leverde NAC een punt op.

NAC-trainer Stijn Vreven was aanvankelijk niet blij met het spel van zijn ploeg. MVV was voor rust de duidelijk de betere ploeg en de Limburgers kregen ook de nodige kansen om op voorsprong te komen. "De eerste helft was matig, niet agressief", vertelt Vreven op de website van NAC. "De tweede helft kwamen we beter uit de kleedkamer en heb ik maar één ploeg gezien. Een punt is daarom dik verdiend. Ik ben blij met de tweede helft."

De ploeg uit Breda kwam in de 76ste minuut nog achterstand door een doelpunt van Patrick N'Koyi, maar nam door het eigen doelpunt van Labylle alsnog een punt mee in de bus naar huis. "We moeten werken aan een NAC dat 90 minuten lang kan laten zien wat we de tweede helft hebben laten zien. In de rust ben ik boos geweest", bekent Vreven. "We kwamen afspraken niet na en speelden op 85%. Er is veel mogelijk met deze ploeg als we de basisregels oppikken. Het is een jong elftal, we moeten nog veel leren."

Doelman Jorn Brondeel, die door NAC voor twee seizoenen wordt gehuurd van Antwerp FC, was na afloop van het duel in De Geusselt blij met het punt. "We hebben vanavond de kansen gehad en uiteindelijk toch nog een punt gegrepen", vertelt de Belgische sluitpost. "Het is pech voor mijn collega aan de andere kant, maar dat is het lot van de keeper." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner