28.01.2017 18:52

Ongelukkig basisdebuut voor Memphis bij Lyon

Olympique Lyon heeft zaterdagavond in eigen huis verloren van het tegen degradatie vechtende Lille OSC: 1-2. Een wat onzichtbare Memphis Depay kon zodoende zijn basisdebuut in de Ligue 1 niet opfleuren met een driepunter.

Met Memphis in de basis hoopte Lyon drie punten te pakken tegen Lille om de jacht op de top drie door te zetten. Lyon begon goed aan de wedstrijd en had veel balbezit. Het eerste gevaar kwam er vanuit een vrije trap na een overtreding op Memphis. Mathieu Valbuena dwong Vincent Enyeama tot een duik richting de bovenhoek.  Ook Nabil Fekir trof de Nigeriaanse doelman op zijn weg na een klein half uur. Het schot van de jonge middenvelder miste precisie.

Lille nam het initiatief in het laatste kwartier van de eerste helft over. De bezoekers kregen aardige mogelijkheden via Nicolas de Préville en Eric Bauthéac. Bauthéac, de vervanger van de geblesseerde Rony Lopes, kreeg de bal zelfs van dichtbij over een leeg doel. In de 38e minuut was het wel raak. Een laag afstandsschot van Yassine Benzia verdween via de benen van Lyon-verdediger Mapou Yanga-Mbiwa in de rechterbenedenhoek van het doel: 0-1.

Na rust zorgde een vrije trap van Valbuena opnieuw voor het eerste gevaar. De indraaiende bal werd doorgekopt door Rafael en onder de lat weggetikt door Lille-doelman Enyeama. De eerste poging van Memphis richting het vijandelijke doel vloog van grote afstand over. Lille vond het ondertussen wel prima. Achteroverleunend bleef het goed op de been en zag het Lyon voornamelijk stoeien met zichzelf.

Na driekwart wedstrijd was het gedaan voor Memphis. De basisdebutant werd gewisseld voor Maxwel Cornet. Memphis was wat ongelukkig in zijn acties en kon geen stempel op het duel drukken. Valbuena kreeg nog de grootste kans op de gelijkmaker. Na een prima actie van invaller Cornet schoot de kleine middenvelder voor open doel de bal op de lat.

Tien minuten voor tijd was de beslissing daar. Valbuena verdedigde ongelukkig en haalde in het eigen strafschopgebied rechtsback Corchia onderuit. Het buitenkansje vanaf elf meter werd benut door doelpuntenmaker Benzia. Het jeugdexponent van tegenstander Lyon maakte zijn tweede van de avond. Ook Lyon kreeg in de slotminuten nog een strafschop. Lacazette maakte zijn achttiende doelpunt tot nu toe vanaf elf meter: 1-2. Daar bleef het echter bij in Lyon.

Door: Koen Larmit