28.01.2017 21:38

PSV blijft in achtervolging na late zege

Bart Ramselaar (r.) loopt juichend weg nadat hij PSV op voorsprong heeft gezet bij Heracles Almelo. (28-01-2017)

PSV heeft het kunstje van vorige week herhaald. Het leek op weg naar een teleurstellend resultaat op bezoek bij Heracles Almelo, maar een late treffer van Davy Pröpper stelde toch nog een 1-2 zege veilig.

De openingsfase was flitsend. Zowel Heracles als PSV speelde met een offensieve spelopvatting. In de tweede minuut was Gastón Pereiro al dicht bij de openingstreffer namens de uitploeg. Hij schoof de bal net niet ver genoeg de hoek in. Heracles was echter de ploeg die het meeste aanviel in het eerste kwart van de wedstrijd, en dat zorgde na tien minuten voor een uitgelezen mogelijkheid op de 1-0. Samuel Armenteros creëerde een penalty en ging zelf achter de bal staan, maar Jeroen Zoet lag op tijd in de hoek om deze te keren.

In het restant van de eerste helft speelde PSV redelijk achteroverleunend, maar creëerde wel de meeste kansen. Naast een aantal afstandsschoten was Andrés Guardado dichtbij via een vrije trap. De bal scheerde net over de lat. Uiteindelijk bleef het 0-0 in het eerste bedrijf, hoewel Heracles en PSV een open wedstrijd voorschotelden. In die tweede helft kwam de uitploeg van hoofdtrainer Phillip Cocu het beste uit de startblokken, op zoek naar de bevrijdende openingstreffer.

Die kwam er in de vijftigste minuut. Willems kwam na een snelle aanval van PSV tot een lage voorzet richting Ramselaar, die op tien meter van het doel volledig ongedekt was. Bram Castro kreeg nog wel een handje tegen de inzet van Ramselaar, maar kon niet voorkomen dat hij de 0-1 maakte. In de fase daarna waren de Eindhovenaren meermaals dicht bij de beslissing, onder andere middels twee uiteindelijk afgekeurde goals van Davy Pröpper en Luuk de Jong. Ook Van Ginkel kwam dichtbij met een kopbal, maar Castro voorkwam de 0-2 toen met een knappe reflex.

Zo bleven de kansen voor de Heraclieden in leven. En daar werd een kleine twintig minuten voor tijd zowaar dankbaar gebruik van gemaakt. Heracles creëerde zijn eerste kans van de tweede helft middels een voorzet van Brandley Kuwas, richting een vrijstaande Armenteros. De spits maakte zijn gemiste strafschop goed door de bal vanuit de lucht ineens in de kruising te mikken. Zo stond het ineens weer gelijk in het Polman Stadion, en was het weer de beurt aan PSV.

Lang hadden de Eindhovenaren moeite om tot kansen te komen, maar in de 87ste minuut was daar toch weer een late winnende treffer. Net als vorige week tegen sc Heerenveen stelde de ploeg van Cocu in een laat stadium de overwinning veilig. Een hard schot van Pröpper dwarrelde via de ongelukkige Justin Hoogma achter Castro, waardoor PSV toch nog drie punten overhield aan dit duel. Zo blijft het in de achtervolging in de titelrace van de Eredivisie.

Door: Nino Vermeulen