28.01.2017 21:35

Roda JC kan het wel tegen tien van Excelsior

Mitchel Paulissen viert zijn doelpunt voor Roda JC tegen Excelsior. (28-01-2017)

Met een voor Roda JC-begrippen monsterscore heeft de Limburgse formatie zaterdagavond alle schroom van de afgelopen weken van zich af gevoetbald. In eigen huis werden tien man van Excelsior met 4-0 verslagen. Door de overwinning is Roda JC van de laatste plek in de Eredivisie af. Het is voor de Limburgers pas de tweede overwinning in de competitie, eerder in het seizoen werd Excelsior ook al verslagen.

De wedstrijd ging gelijk op, tot aan de twintigste minuut, toen Jurgen Mattheij in de fout ging. De mandekker van Excelsior gleed uit na een terugspeelbal en herstelde zijn klungelig gedrag door Mitchel Paulissen neer te trekken met zijn hand. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag er een doorgebroken speler in, waardoor Mattheij al vroeg in de eerste helft mocht inrukken met rood. Om het leed voor Excelsior te verergeren, schoot Dani Schahin de vrije trap die volgde raak. Adil Auassar legde breed en de Duitser mikte perfect in de linkerhoek. Roda JC bleef aanzetten en beloonde zichzelf vlak voor rust. Mikhail Rosheuvel leverde wederom een perfecte voorzet af, Mitchel Paulissen kopte raak: 2-0.

In de tweede helft wilde Excelsior de schade beperkt houden, maar Roda JC was ontketend. Na een uur spelen maakte ook Thanasis Papazoglou zijn eerste doelpunt. De vervanger van Schahin, die ook zijn eerste treffer in dienst van Roda JC maakte, werkte een voorzet van Abdul Ajagun knap binnen. Het was de eerste keer dat Roda JC meer dan twee keer scoorde in een Eredivisie-duel. De koek was echter nog niet op voor de Limburgers, want 25 minuten voor tijd maakte Paulissen met een schuiver zijn tweede van de avond: 4-0.

Door de overwinning laat Roda JC concurrent Go Ahead Eagles achter zich en komt het nu veel dichter op PEC Zwolle, ADO Den Haag, Excelsior en Sparta te staan.

Door: Jos Boesveld