28.01.2017 22:09

Cambuur wint van rood gekleurd FC Dordrecht

SC Cambuur heeft veel vertrouwen overgehouden aan de stunt bij FC Utrecht na strafschoppen in de kwartfinale van de KNVB-beker. De club uit Leeuwarden brak zaterdag in de Jupiler League binnen een half uur het verzet van FC Dordrecht (3-0).

Cambuur leidde na 29 minuten al met 3-0, dankzij treffers van Tarik Tissoudali, Jerge Hoefdraad en Erik Bakker. De wedstrijd verloor nog meer aan spanning toen FC Dordrecht in de 36e minuut Bradley de Nooijer verloor met een rode kaart. De bezoekers eindigden zelfs met negen man omdat Michael Chacon in de slotfase ook uit het veld werd gestuurd.

Cambuur klom naar de achtste plaats en heeft net zo veel punten als nummer zeven Almere City. FC Dordrecht blijft de nummer voorlaatst van de ranglijst.