29.01.2017 09:16

Armenteros schuldbewust na gemiste penalty

Samuel Armenteros springt een gat in de lucht na zijn fraaie gelijkmaker tegen PSV. (28-10-2017)

Heracles Almelo verloor zaterdag met nipte cijfers van PSV (1-2), maar er had meer ingezeten voor de thuisploeg. Dat beseft ook spits Samuel Armenteros, die vroeg in de wedstrijd naliet een strafschop binnen te schieten.

Armenteros mocht al in de elfde minuut aanleggen vanaf elf meter, maar zag zijn inzet gekeerd worden door PSV-doelman Jeroen Zoet. 'Hij zei dat hij niet wist dat ik altijd daar schiet. Maar die bal moet er gewoon in", verzuchtte Armenteros na afloop bij FOX Sports. "Ik ga altijd door na zo'n moment. Het kan gebeuren dat je een penalty mist, maar dan moet je de knop omzetten met nog tachtig minuten te gaan. Ik verwijt mezelf wel dat ik miste.'

De spits van Heracles schoot in de 74ste minuut zijn ploeg nog op gelijke hoogte met PSV, maar in de slotfase ging het door een doelpunt van Davy Pröpper alsnog mis voor de thuisploeg. "Deze nederlaag doet pijn", vertelde Armenteros, die dit seizoen al goed is voor negen treffers. "Het hoort er helaas bij in de voetballerij. Je wint wat en je verliest wat. PSV begon sterk aan de tweede helft, onze goal kwam uit het niets."

Trainer John Stegeman vertelde na afloop dat hij zijn ploeg niets kan verwijten. "Wij durfden te voetballen tegen een topploeg en wel de volledige wedstrijd. Het vervelende is dat wij met lege handen staan", baalde de oefenmeester. "Een punt was verdiend geweest. In de slotfase hebben wij met vier aanvallers gespeeld om ook de winnende te maken. Als wij zo blijven spelen dan kan het nog leuk worden in de tweede seizoenshelft."