29.01.2017 10:00

Wotte verwacht zware kwartfinale Marokko

Mark Wotte denkt dat de conditie van het veld zondag wel eens een bepalende rol kan gaan spelen tijdens de kwartfinale van de Afrika Cup tussen Marokko en Egypte. De oefenmeester is momenteel actief als bondscoach van de Marokkaanse Olympische ploeg.

De kwartfinale wordt gespeeld in het Gabonese Port-Gentil en volgens Wotte is het veld erbarmelijk slecht. Eerder moesten spelers al hun warming-up doen in een zaal met kunstgras om het veld in het stadion te sparen. "Ik heb foto's gezien en dat veld leek wel op een moeras", vertelt Wotte aan het Algemeen Dagblad. "Ik weet niet wat ze fout hebben gedaan, misschien is het gras te laat ingezaaid, maar het is niet al te best."

Wotte, die ook actief was als clubcoach bij Ismaily en Al-Ahly in Egypte, verwacht dat zowel Marokko als Egypte weinig risico's gaan nemen in de eerste fase van het duel. "Ze zullen voorzichtig beginnen. De twee teams zijn vergelijkbaar, hebben beide een sterke verdediging. Er zal veel strijd worden geleverd met veel duels."

"Marokko moet oppassen voor de spelhervatting van Egypte", vervolgt Wotte, die in Nederland onder meer actief was als trainer van Willem II, RKC Waalwijk en FC Utrecht. "Niet alleen Mohamed Salah is daarmee gevaarlijk, maar ook Abdallah El Said, die ik ken van mijn tijd bij Ismaily. Ik hoop op een zege van Marokko. Wellicht pas na verlengingen en strafschoppen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner