29.01.2017 10:35

De Koning is jaloers op aanvalslinie FC Utrecht

Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning voorafgaand aan het duel met FC Utrecht. (28-01-2017)
Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning voorafgaand aan het duel met FC Utrecht. (28-01-2017)

Go Ahead Eagles is weer afgezakt naar de laatste plaats in de Eredivisie. De club uit Deventer verloor zaterdagavond met 0-1 van FC Utrecht. Trainer Hans de Koning vond dat zijn ploeg weinig in had te brengen.

"Zeker na de rode kaart van Darren Maatsen waren we machteloos", treurde De Koning na afloop van de nipte nederlaag in gesprek met de NOS. Maatsen moest het veld verlaten nadat hij een natrappende beweging had gemaakt. "We moeten dat incident nog maar eens bestuderen. Het is jammer dat degene die extra energie bracht in de tweede helft er al weer zo snel vanaf moest."

"Organisatorisch stond het goed in de eerste helft", stelt De Koning. "We speelden toch tegen een goede ploeg, ook al hadden ze wat wissels doorgevoerd. Door een eigen doelpunt ging de wedstrijd op zijn kop. In de tweede helft lieten we de dingen meer los en dan zag je dat FC Utrecht levensgevaarlijk is met extra ruimte. Voorin waren we krachteloos."

De Koning is jaloers op de aanvalslinie van FC Utrecht. "Als je zo'n Sébastien Haller hebt staan… die kun je fijn inspelen, dat is lekker voetballen. Totdat Leon de Kogel weer zijn ding gaat doen, zal dat onze bottleneck blijven. Het is zaak dat we hem zo snel mogelijk fit krijgen, waardoor hij weer als aanspeelpunt functioneert. Van daaruit moeten we punten gaan pakken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner