29.01.2017 10:44

Memphis: "Ik wil hier weer lekker voetballen"

Memphis Depay baalt van een gemiste kans tijdens zijn basisdebuut voor Olympique Lyon. (28-01-2017)
Memphis Depay baalt van een gemiste kans tijdens zijn basisdebuut voor Olympique Lyon. (28-01-2017)

Memphis Depay maakte zaterdagmiddag zijn basisdebuut als speler van Olympique Lyon. Na afloop stond de vleugelaanvaller met gemengde gevoelens de pers te woord. Memphis was wel tevreden over zijn eigen spel, maar zag zijn ploeg verliezen van Lille (1-2).

Memphis vertolkte een ongelukkige rol bij de eerste treffer van Lille. De aanvaller leed balverlies en uit de daaropvolgende aanval scoorden de bezoekers. "Ongelukkig, een beetje pech ook. Daarna speelden zij alleen nog maar defensiever, waardoor het steeds lastiger werd een gaatje te vinden", vertelt de 22-jarige aanvaller aan het Algemeen Dagblad. "Toch overheerst het goede gevoel van de eerste tien dagen hier."

De Oranje-international laat weten erg warm onthaald te zijn bij Olympique Lyon. "Uit alles bleek dat ze me heel graag wilden hebben. Dat vertrouwen was voor mij belangrijk. Ik wil weer lekker voetballen, zoveel mogelijk. De trainer had een duidelijk plan met me, waar veel vertrouwen uitsprak. Het elftal speelt echt combinatievoetbal, en dit is gewoon een heel grote club. Het hele plaatje voelde goed."

Memphis hoopt door veel te spelen in Frankrijk zijn plek bij het Nederlands elftal te behouden. De vleugelaanvaller heeft nog geen contact gehad met bondscoach Danny Blind sinds zijn transfer van Manchester United naar Lyon. "Het belangrijkste is dat ik gewoon veel ga spelen, op hoog niveau", stelt Memphis. "Dat stond voorop voor mij. Dan komt het Nederlands elftal vanzelf."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner