29.01.2017 11:25

Aké tevreden over succesvolle Chelsea-rentree

Nathan Aké beleeft zijn rentree als speler van Chelsea. In het FA Cup-duel met Brentford begint hij in de basis. (28-01-2017)
Nathan Aké beleeft zijn rentree als speler van Chelsea. In het FA Cup-duel met Brentford begint hij in de basis. (28-01-2017)

Nathan Aké begon zaterdag voor het eerst sinds oktober 2014 weer eens in de basis bij Chelsea. In het FA Cup-duel met Brentford won de ploeg van manager Antonio Conte zaterdagmiddag simpel met 4-0.

Conte besloot deze maand om de aan AFC Bournemouth verhuurde Aké terug te halen naar Chelsea. "Het was geweldig om weer negentig minuten te spelen op Stamford Bridge", laat Aké weten aan het clubkanaal van Chelsea. De vleugelverdediger speelde de volle negentig minuten en was na afloop erg tevreden. "We winnen en we houden de nul, ik denk dat het een perfecte dag was."

Chelsea had geen kind aan Brentford, dat uitkomt in de Championship. Al in de eerste helft kwam de koploper van de Premier League op een 2-0 voorsprong. "We begonnen goed. Na de goal van Willian hielden we de controle. Zij creëerden niet veel, maar na rust kwamen ze goed uit de startblokken. Door die fase moesten we heen", vertelt Aké, die vorig seizoen nog werd verhuurd aan Watford FC.

Zaterdagmiddag begon hij als linksback bij Chelsea. "Maar als het nodig is, kan ik overal spelen. Ik heb op verschillende posities getraind. Vooral als linker centrale verdediger, maar ook als linksback. Ik begon vandaag voor het eerst op die plek en het beviel me wel. Het is altijd goed om op verschillende posities uit de voeten te kunnen", besluit Aké.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner