29.01.2017 19:20

Veltman rekent op komst van buitenspeler

Chovanie Amatkarijo (l.) zoekt verdediger Joël Veltman (r.) op voor een actie. (29-01-2017)
Chovanie Amatkarijo (l.) zoekt verdediger Joël Veltman (r.) op voor een actie. (29-01-2017)

Door het aanstaande vertrek van Anwar El Ghazi naar het Franse OSC Lille, zit Ajax dun in de buitenspelers. Justin Kluivert speelde tegen ADO Den Haag (3-0) op de rechterflank, maar Joël Veltman denkt dat de club er nog wel iets bij gaat halen. Kluivert is echter niet bang voor concurrentie.

Veltman zag wel dat de zeventienjarige Kluivert een puik basisdebuut kende. "Er stond twee man voor hem in het begin, maar hij kruipt er gewoon langs", doelt Veltman op de flitsende dribbel van Kluivert in de openingsfase.

"Soms sta ik tegenover hem op de training. Hij is lastig, beweeglijk en snel. Hij durft ook z'n acties te maken. Tuurlijk gaat het een keer fout, maar twee keer lukt het hem ook heerlijk", aldus rechtsachter Veltman tegen Voetbal International.

Ondanks dat Veltman tevreden is met het optreden van Kluivert, ziet hij ook dat de spoeling erg dun is. "Er wordt zeker nog wel een buitenspeler aangetrokken. Als je ook nog Europees gaat spelen, dan wordt het wel erg dunnetjes."

Sinds de winterstop kwam Kluivert alle drie de wedstrijden in actie. Met een nieuwe buitenspeler en de terugkomst van Bertrand Traoré van de Afrika Cup, zal Kluivert een plaatsje dalen in de rangorde. Hij is echter niet bang voor concurrentie. "Ik ga altijd de concurrentie aan. Het maakt niet uit met wie", aldus Kluivert tegenover Ajax TV.

Kluivert mocht het thuis tegen ADO voor het eerst vanaf de aftrap laten zien, en zat meteen lekker in de wedstrijd. "Ik had een paar goede acties, dan zit je direct lekker in de wedstrijd. Dat is belangrijk voor een buitenspeler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner