29.01.2017 19:39

Heerenveen niet tevreden met remise in derby

FC Groningen-verdediger Hans Hateboer zet zijn lichaam er fel in, waardoor sc Heerenveen-back Lucas Bijker niet bij de bal kan komen. (29-01-2017)
FC Groningen-verdediger Hans Hateboer zet zijn lichaam er fel in, waardoor sc Heerenveen-back Lucas Bijker niet bij de bal kan komen. (29-01-2017)

De Derby van het Noorden tussen sc Heerenveen en FC Groningen heeft geen winnaar opgeleverd (0-0). Volgens de Friese verdedigers Joost van Aken en Lucas Bijker had hun ploeg het meeste recht op de overwinning.

Heerenveen en Groningen kregen wat kansen over en weer, maar volgens Van Aken was de spelopvatting van Heerenveen veel meer op de aanval gericht. "We speelden om te winnen, dat hebben we ook laten zien. Groningen probeerde er de eerste helft nog wel uit te komen, maar na rust helemaal niet meer. Hun spitsen stonden achter de middencirkel, ze zakten zo ver in." 

"Het veld werd daardoor zo compact dat het enorm lastig was om er dooreen te komen. Die kansjes die je dan wel krijgt die zouden er dan in moeten, dan moeten zijn komen en krijg je het een stuk makkelijker. Het is wel positief dat we geen goal tegen hebben gekregen. Als je niet kunt winnen, mag je in ieder geval niet verliezen", aldus Van Aken op de clubsite.

Teamgenoot Bijker sluit zich aan bij zijn college in de defensie. "Dit is doodzonde, we hadden moeten winnen. Het is positief dat we het achterin dicht weten te houden, maar het levert maar één puntje op. Het is een gelijkspel met een nare bijsmaak. Ik vind dat wij beter zijn, maar dat konden we vandaag niet in doelpunten vertalen."

"Ze loeren vooral op de counter. Groningen heeft wel een paar kleine kansjes gehad, maar we hadden het onder controle. Als je thuis beter bent moet je eigenlijk het verschil kunnen maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner