29.01.2017 20:15

Kuyt na afgetekende zege: "Heer en meester"

Feyenoord had zondagmiddag weinig moeite met NEC (4-0). De Nijmegenaren leunden achterover in De Kuip, maar aanvoerder Dirk Kuyt is tevreden over het spel van Feyenoord.

"Het was te verwachten dat NEC erg defensief zou staan, het is dan lastig om er doorheen te komen. Maar de eerste helft hebben de bal in een hoog tempo rond laten gaan. Dat ging de tweede helft wel wat minder, dus dat is jammer. Maar ik vond ons zeker de eerste helft heer en meester", aldus Dirk Kuyt na afloop tegenover FOX Sports.

Nadat Vitesse donderdagavond nog een dreun uitdeelde door Feyenoord uit te schakelen in de beker (2-0), pakten de Rotterdammers de draad weer op tegen NEC. Tonny Vilhena keerde daarbij terug in de basisploeg, maar Kuyt wil de overwinning niet alleen aan de middenvelder toeschrijven. "Ik vind niet dat zijn terugkeer de voornaamste reden was van de overwinning, want dan zou ik andere spelers tekort doen. Ik kan er zo nog zes of zeven opnoemen die net zo belangrijk zijn. Het is de bedoeling om iedereen zo fit mogelijk te houden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner