29.01.2017 20:30

Enrique pleit voor veranderingen in arbitrage

De arbitrale blunders in de Spaanse Primera División stapelen zich op. Zondagmiddag werd FC Barcelona op bezoek bij Real Betis (1-1) een doelpunt door de neus geboord. Barça-trainer Luis Enrique pleit voor verandering.

Bij een 1-0 voorsprong voor Betis, trok Barcelona vol ten aanval. Verdediger Germán Pezzella leek te bezwijken onder de druk en de bal in eigen doel te tikken, aangezien Aïssa Mandi zijn inzet ruim een halve meter achter de doellijn wegwerkte. Scheidsrechter Alejandro Hernández Hernández liet echter doorspelen. Door een doelpunt van Luis Suárez werd het nog wel gelijk vlak voor tijd, maar de Catalanen voelden zich bestolen.

Na afloop bleef trainer Enrique politiek correct, maar na de zoveelste blunder in de Primera División vindt hij het wel tijd voor verandering. "Scheidsrechters hebben hulp nodig. Dat kan met camera's of op een andere manier en dat is bij beslissingen voor ons of tegen ons", aldus Enrique op de clubsite. In Nederland wordt er wel al gebruik gemaakt van doellijntechnologie en wordt er incidenteel gebruikt gemaakt van videoscheidsrechters en de on-field review.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner