30.01.2017 09:10

West Ham geeft vertrekkende Payet trap na

Niets kan de transfer van Dimitri Payet naar Olympique Marseille nog in de weg staan, maar bij West Ham United is ben nog altijd erg boos om de houding van de Fransman. Payet gaf aan te willen vertrekken bij de club.

Na een wekenlange transfersoap heeft Payet de gewenste transfer naar zijn thuisland gekregen. Olympique Marseille maakt ongeveer 29 miljoen euro over naar Londen, waardoor de Fransman een vierjarig contract kan tekenen. Zodoende vertrekt Payet naar de club die hem in 2015 nog aan West Ham United verkocht.

Op de clubsite geeft voorzitter David Sullivan nog een trap na. "We vinden het zeer teleurstellend dat Dimitri Payet niet net zoveel respect en betrokkenheid heeft getoond als de club en de fans voor hem." Payet groeide met zijn sterke spel uit tot een publiekslieveling bij The Hammers, wat hem een nieuw contract opleverde. Marseille moest zijn contract bij West Ham, dat tot 2021 liep, met vele miljoenen afkopen.

Het bestuur van West Ham wilde Payet in eerste instantie niet verkopen, maar ging toch akkoord met een transfer. "Als bestuur wilden we hem eigenlijk niet verkopen om een voorbeeld te stellen. Geen speler is namelijk groter dan de club. Maar uiteindelijk hebben we hem toch laten gaan, op aandringen van onze manager en in het belang van de selectie."

Ondanks de uitgaande transfer, werden er ook al drie nieuwe namen gepresenteerd. Robert Snodgrass (Hull City), José Fonte (Southampton) en Doneil Henry (AC Horsens) kwamen naar de club. Het bestuur zal Payet dan ook niet missen. "Ik ben er van overtuigd dat we aan het einde van de transferperiode sterker zijn dan ervoor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner