30.01.2017 10:49

Real Madrid loopt uit: "Was een goede avond"

Real Madrid profiteerde zondagavond optimaal van het puntenverlies van titelconcurrenten Sevilla en FC Barcelona. De Madrilenen wonnen in eigen huis van Real Sociedad (3-0) en verstevigden hun koppositie.

Sevilla (3-1 nederlaag bij Espanyol) en Barcelona (1-1 bij Real Betis) volgen op vier punten, maar De Koninklijke heeft ook nog een wedstrijd tegoed. Voor trainer Zinédine Zidane was het een geslaagde avond. "Dit is een belangrijke overwinning. We hebben drie punten en een clean sheet. Onze concurrenten verloren en speelden gelijk, dus dit was een goede avond", aldus de trainer van Real Madrid op de persconferentie.

In het eigen Santiago Bernabéu had Real het wel lastig met tegenstander Sociedad. De ploeg counterde zich uiteindelijk naar een ruime zege, via doelpunten van Mateo Kovačić, Cristiano Ronaldo en Álvaro Morata. "Het idee was om vanaf het begin druk te zetten, maar dit gebeurde op een ongecoördineerde manier. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan. Balbezit is niet alles in het voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner