30.01.2017 21:58

Jong Ajax wint, De Graafschap in dieper dal

Een verbeten Kenny Tete (l.) vecht een stevig duel uit met Soufyan Ahannach (r.) tijdens Jong Ajax - Almere City. (30-01-2017)

De druk op VVV-Venlo wordt momenteel door Jong Ajax aangevoerd. De jonge Amsterdammers wonnen maandagavond het inhaalduel met Almere City: 6-3. De Graafschap verloor van Jong FC Utrecht, waardoor de ploeg nu achttiende is.

Beide wedstrijden op de maandagavond werden gekenmerkt door een sterke eerste helft van de thuisploeg. Jong Ajax leek geen kind te hebben aan Almere City, dat na een kleine veertig minuten al tegen een 3-0 achterstand aankeek op De Toekomst. Noussair Mazraoui, Abelhak Nouri en Donny van de Beek scoorden in de eerste helft, laatstgenoemde deed dat vanaf elf meter.

In de tweede helft ging Jong Ajax door via doelpunten van wederom Van de Beek en Mateo Cassierra, maar toen kreeg Almere City het opeens op de heupen. De ploeg maakte het via drie goals in zeven minuten tijd (Soufyan Ahannach, Sherjill MacDonald en Tom Overtoom, penalty) zowaar nog spannend, maar Damil Dankerlui maakte een einde aan de hoop van Almere City, door vijf minuten voor tijd de 6-3 te maken.

Ook Jong FC Utrecht startte meer dan prima in het duel met De Graafschap. Nick Venema scoorde al na elf minuten de 1-0, voor de zeventienjarige spits was het zijn eerste goal in het betaalde voetbal. Toen Menno Koch kort daarna de 2-0 maakte en Sylla Sow vlak na rust goed was voor de 3-0 leek het een pijnlijke avond te worden voor De Graafschap, maar via Bryan Smeets en Tim Linthorst kwam de ploeg alsnog goed terug.

Het werd even spannend in de Galgenwaard, maar verder dan één doelpunt verschil kwamen de Superboeren niet. De ploeg wordt daardoor ingehaald door Jong FC Utrecht, met achttien punten staat de ploeg achttiende. Het verschil met Achilles'29 bedraagt echter altijd nog dertien punten. Jong Ajax legt door de winst meer druk op VVV-Venlo, dat de koppositie met vier punten voorsprong nog wel stevig in handen heeft.