31.01.2017 15:25

Younes: "Ik wil de nieuwe Overmars worden"

De prestaties van Amin Younes bij Ajax liggen al een tijdje onder een vergrootglas. De vleugelaanvaller komt maar niet tot scoren in de Eredivisie. De Duitser voelt desondanks veel vertrouwen in Amsterdam.

De 23-jarige buitenspeler werd in de zomer van 2015 naar Ajax gehaald door directeur voetbalzaken Marc Overmars. Younes spreekt vol lof over de oud-topvoetballer. "Overmars zei dat hij zichzelf in mij herkende. Een grote eer, hij was een geweldige speler en ik wil er alles aan doen om dat ook te worden, maar heb nog een lange weg te gaan", zegt hij in Helden. "Ik speel anders; hij was zo snel aan de linkerkant, ik ben meer van de korte acties."

"Ik spreek Overmars best vaak, hij snapt wat ik tegenkom in het veld en geeft me tips", vervolgt Younes, die het erg goed naar zijn zin heeft bij Ajax. "Maar ook met Edwin van der Sar en Dennis Bergkamp praat ik geregeld over voetbal. Geweldig om zulke mensen om me heen te hebben die zoveel bereikt hebben. Bij Ajax is iedereen ook heel benaderbaar, ik heb elke dag het gevoel dat ik hier beter word."

Younes wist dit seizoen nog niet eenmaal raak te schieten voor Ajax en wordt veelvuldig bekritiseerd. De vleugelaanvaller liet eerder al weten al kritiek langs zich heen te laten glijden en hoopt zich alsnog te bewijzen als speler van de Amsterdammers. "Het was voor mij geen optie om naar een andere club te gaan. Ik wil hier graag lang blijven en een grote naam worden. De nieuwe Marc Overmars", besluit Younes.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner