01.02.2017 09:00

Krul zelf ook verrast: "Zo gek kan het lopen"

Ajax-huurling Tim Krul traint om zo snel mogelijk fit te zijn na een zware knieblessure. (08-9-2016)
Ajax-huurling Tim Krul traint om zo snel mogelijk fit te zijn na een zware knieblessure. (08-9-2016)

Tim Krul werd de eerste seizoenshelft verhuurd aan Ajax, leek op de laatste dag van de transfermarkt op weg naar Watford, maar koos toch voor AZ. De doelman wil weer aan spelen toekomen, wat bij Ajax niet lukte.

De 28-jarige Krul was al in Engeland om de medische keuring te doorlopen bij Watford, tot AZ-trainer John van den Brom opeens aan de lijn hing. Krul veranderde zijn koers naar Alkmaar en maakt het seizoen af in de Eredivisie. "AZ was toch het duidelijkst en gaf het meeste vertrouwen. En toen ik het programma van AZ bekeek dacht ik: hoe mooi is het om daar nu te beginnen", aldus de doelman tegen de NOS.

Bij AZ is Sergio Rochet nog de eerste doelman, maar de Uruguayaan ging afgelopen weekend twee keer opzichtig in de fout tegen Vitesse (2-1 nederlaag). Krul hoopt zaterdagavond tegen PSV onder de lat te staan. "Deze transfer betekent niet dat ik elke wedstrijd in de basis zal staan. Ik zal vanaf het eerste moment moeten laten zien dat ik weer helemaal terug ben. Maar bij AZ gaven ze wel te kennen dat ze in mij geloven."

Bij Ajax verloor Krul de concurrentiestrijd van André Onana, maar hij hoopt bij AZ wel de eerste doelman te worden. Dat moet leiden tot zijn terugkeer in het Nederlands elftal. De laatste keer dat de achtvoudig international onder de lat stond bij Oranje, was op bezoek bij Kazachstan. Toen ging het gruwelijk mis voor Krul en scheurde hij zijn kruisband. Krul hoopt zich weer in de kijker te spelen. "Dat was ook de insteek afgelopen zomer, toen ik naar Ajax vertrok. Ik kijk echt uit naar mijn periode bij AZ."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner