01.02.2017 10:45

Conte tevreden met puntendeling op Anfield

Chelsea heeft dinsdagavond de concurrentie op ruime afstand weten te houden door een punt te pakken op bezoek bij Liverpool (1-1). De voorsprong op de achtervolgers blijft negen punten en manager Antonio Conte is dan ook zeer tevreden.

"Het is niet makkelijk om in deze sfeer te spelen. Ik ben heel trots op mijn spelers. Het is absoluut een goed punt", aldus Conte tegenover Sky Sports. Diego Costa miste een kwartier voor tijd nog een strafschop, anders was het al helemaal feest in Londen.

"Het was een zware wedstrijd, die we uiteindelijk hadden kunnen winnen. We hadden verschillende kansen om het duel in ons voordeel te beslissen, helemaal met de strafschop van Diego Costa. Toch kan ik wel leven met ons optreden."

Op zaterdag staat de volgende topper op het programma van Chelsea. Arsenal, dat volgt op negen punten, komt naar Stamford Bridge. Arsenal leed dinsdagavond een dure nederlaag in eigen huis tegen Watford (1-2) en profiteerde niet van het puntenverlies van Chelsea. "Ik ben nu al bezig met die wedstrijd. We staan bovenaan en wat er op de andere velden gebeurde, is niet het belangrijkste. We moeten naar onszelf kijken, ook in de wetenschap dat er dit seizoen nog meer dan veertig punten zijn te verdienen", besluit Conte tegen de BBC.

De kraker tussen Chelsea en Arsenal begint om 13.30 uur en is LIVE te volgen op Voetbal.com.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner