01.02.2017 14:53

Ook transfervrije Tamata tekent in Den Haag

Tijdens het eerste oefenduel van FC Groningen wordt nieuweling Abel Tamata meteen aan het werk gezet. (03-07-2015)
Tijdens het eerste oefenduel van FC Groningen wordt nieuweling Abel Tamata meteen aan het werk gezet. (03-07-2015)

ADO Den Haag heeft opnieuw een transfervrije speler vastgelegd. Abel Tamata, die in augustus zijn contract bij FC Groningen liet ontbinden, heeft in Den Haag een contract tot het einde van he seizoen getekend.

Tamata was in een eerder stadium ook op proef bij VVV-Venlo, koploper van de Jupiler League. De linksback kreeg een aanbieding van de Limburgse club, maar besloot zijn geluk elders te beproeven. De mandekker was vervolgens twee weken op proef bij ADO Den Haag en daar heeft hij een sterke indruk achtergelaten op ADO Den Haag-trainer Željko Petrović.

Tamata is na Guyon Fernandez en Donny Gorter de derde speler die door ADO Den Haag transfervrij is binnengehaald. De Hagenaars versterkten zich overigens ook met vleugelaanvaller Randy Wolters, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Go Ahead Eagles en Nasser el Khayati. De aanvaller middenvelder, die ook als vleugelaanvaller uit de voeten kan, wordt door ADO Den Haag op huurbasis overgenomen van het Engelse Queens Park Rangers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner