01.02.2017 19:28

SC Heerenveen blij met komst Faes: "Kwaliteit"

Op een stijlvolle manier neemt RSC Anderlecht-verdediger Wout Faes de bal aan tijdens het trainingskamp van de club. (06-01-2017)
Op een stijlvolle manier neemt RSC Anderlecht-verdediger Wout Faes de bal aan tijdens het trainingskamp van de club. (06-01-2017)

Op de slotdag van de winterse transfermarkt legde sc Heerenveen Wout Faes op huurbasis vast, de verdediger kwam over van RSC Anderlecht. De Friese formatie beseft dat het veel geluk heeft dat het de jonge centrumverdediger kan huren.

"Dit is zo’n groot talent – Anderlecht laat Wout echt niet langer dan een half jaar vertrekken", stelt technisch manager Gerry Hamstra in de Leeuwarder Courant. De achttienjarige verdediger doorliep een groot gedeelte van de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, maar debuteren in de hoofdmacht deed hij nog niet. SC Heerenveen gunt hem mogelijk een debuut in het betaalde voetbal.

"Vooropgesteld: wij hebben al een goede selectie, want anders sta je niet vierde in de Eredivisie. Toch kijk je altijd op welke posities je het elftal nog beter kunt maken. Grote investeringen kunnen we echter nog steeds niet doen. Daarom hebben we gekozen voor huurovereenkomsten, met spelers van wie je zeker weet dat je kwaliteit in huis haalt." Met Faes is dit blijkbaar het geval.

"Deze jongen ken ik al jaren. Ik heb hem op diverse jeugdtoernooien aan het werk gezien. Wout is een van de meest talentvolle verdedigers van België, die zowel rechts als links centraal in de verdediging uit de voeten kan. Daar komt bij dat hij een goede persoonlijkheid heeft. Het is een stabiele jongen, een man eigenlijk al, ondanks zijn nog jonge leeftijd." Faes heeft nog een contract tot medio 2018 in België.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner