02.02.2017 09:00

Koeman tevreden: "Een terecht resultaat"

Ronald Koeman kijkt vragend naar de vierde official tijdens een duel van Everton. (30-12-2016)
Ronald Koeman kijkt vragend naar de vierde official tijdens een duel van Everton. (30-12-2016)

Ronald Koeman zag woensdagavond dat zijn ploeg twee punten liet liggen op bezoek bij Stoke City, maar desondanks was de Nederlandse trainer van Everton tevreden met het resultaat (1-1).

"Wij hadden weliswaar meer balbezit, maar in de eerste helft waren de beste kansen voor Stoke. In de slotfase hadden wij nog goede mogelijkheden. Al met al is dit een terecht resultaat", aldus Koeman, die blij was dat het eigen doelpunt van Ryan Shawcross niet werd afgekeurd. De voorzet ging namelijk richting Romelu Lukaku, die buitenspel stond. "Het was een lastige situatie. Ik heb de beelden teruggekeken en nadat Shawcross de bal raakt, is het geen buitenspel meer. Het was een erg verstandige beslissing van de scheidsrechter. Ik heb begrip voor de frustratie bij Stoke. Het is altijd lastig om dit soort zaken te accepteren. Er is altijd emotie en dat hoort bij voetbal."

Bij Everton mocht nieuweling Morgan Schneiderlin in de basis starten. De Fransman liet een sterke indruk achter. "Ik ken hem van zijn tijd bij Southampton en dit is wat hij een team kan geven. Morgan is erg sterk en comfortabel aan de bal. Hij zou nog op een aanvallendere positie kunnen spelen, maar de concurrentie is groot op ons middenveld. De besten zullen iedere wedstrijd starten. Zaterdag kan het weer compleet anders zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner