02.02.2017 10:06

Mourinho witheet: "Niet aan mij vragen"

Manchester United-trainer José Mourinho was woensdagavond alles behalve blij met scheidsrechter Mike Jones, maar de Portugees besloot na afloop van het duel met Hull City (0-0) om niet over de arbiter te praten.

Hull City begon woensdag al vroeg met tijdrekken. "Dat kan ik Hull City niet verwijten, zij vechten tegen degradatie en elk punt is goud waard", aldus Mourinho tijdens de persconferentie. "Ze hebben gekeken hoe ver ze konden gaan en de scheidsrechter heeft ze niet gestopt. Al in de eerste helft stond de scheidsrechter toe om tijd te rekken."

De Portugees was niet van plan om kritiek te uiten op Jones. "Jullie moeten niet aan mij vragen wat ik ervan vind, maar gewoon opschrijven wat je hebt gezien. Journalistiek gaat om de waarheid zeggen, zo simpel is het. Als ik er iets over zeg, word ik gestraft. Want voor mij gelden blijkbaar andere regels dan voor de andere managers."

"De waarheid is dat Manchester United in de eerste helft slecht gespeeld heeft", vervolgt de coach van The Red Devils. "Maar stel me geen vragen die ik niet kan beantwoorden", aldus Mourinho, die even later boos wegliep toen hij toch naar de scheidsrechter werd gevraagd. "Als je niets van voetbal snapt, moet je niet met een microfoon in je handen staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner