02.02.2017 11:01

Boëtius wil zich bewijzen bij KRC Genk

Jean-Paul Boëtius wordt gepresenteerd bij KRC Genk (01-02-2017).
Jean-Paul Boëtius wordt gepresenteerd bij KRC Genk (01-02-2017).

Jean-Paul Boëtius vertrok in de zomer van 2015 van Feyenoord naar FC Basel, maar kreeg het afgelopen anderhalf jaar weinig speeltijd in Zwitserland. De vleugelaanvaller hoopt zich in België bij KRC Genk opnieuw op de kaart te zetten.

Boëtius wil in België weer aan spelen toekomen. "De Boëtius van de beginperiode bij Feyenoord, die bestaat nog steeds hoor. Reken daar maar op. Ik wil weer belangrijk zijn en ik voel gewoon dat het hier in België kan. FC Basel was een ervaring, eentje waar ik weinig speelde, maar waar ik toch wel van heb geleerd. Het is nog niet te laat, ik ben pas 22 jaar."

FC Basel-trainer Urs Fischer gaf Boëtius in anderhalf jaar tijd veertien keer speeltijd in de Zwitserse Super League. "De trainer koos op mijn positie simpelweg voor andere spelers", vervolgt de aanvaller tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat maak je als speler wel vaker mee, al blijft het lastig. Het is nu wel zaak om weer veel te spelen. De jaren bij Feyenoord liggen al weer een behoorlijke tijd achter me." 

Boëtius heeft bij FC Basel nog een contract tot medio 2019.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner