02.02.2017 22:12

De Koning belangrijk bij komst van Marengo

De trainer van Go Ahead Eagles had een belangrijke rol in de komst van Ludcinio Marengo naar Deventer. Hans de Koning had een goed gesprek met Marengo, de twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij FC Volendam.

Marengo werd in de afgelopen transferperiode geruild met Randy Wolters, die naar ADO Den Haag verkaste. Marengo is blij dat hij vertrokken is bij de Residentieclub. "Vooral mentaal had ik het de laatste maanden zwaar bij ADO Den Haag", stelt de nieuwe vleugelaanvaller van Go Ahead Eagles in gesprek met De Stentor.

"Als je wisselspeler bent omdat het team draait, dan kun je er nog wel begrip voor opbrengen. Als het team niet draait en je na acht of nederlagen op rij nog steeds geen kans krijgt, dan gaat het aan je vreten. Toen mijn zaakwaarnemer met Go Ahead Eagles kwam, zei ik meteen: 'Dat moet mijn nieuwe club worden.'"

Ook het feit dat De Koning de hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles is, maakte het verschil. "Natuurlijk heb ik met Hans de Koning contact gehad voordat ik deze stap maakte. Maar deze trainer en ik hebben over het algemeen weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen. Hij heeft vertrouwen in mijn kwaliteiten. Dat is voor mij belangrijk. Uiteindelijk heeft elke speler vertrouwen nodig om te renderen. Dat vertrouwen miste ik bij ADO Den Haag. Ik had meerdere opties, maar ook om de trainer kies ik voor Go Ahead Eagles."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner