03.02.2017 13:35

Finale kampioenenbal 2019 in Madrid of Baku

De eindstrijd van de Champions League in het seizoen 2018/2019 wordt in Madrid of Azerbeidzjan afgewerkt. De UEFA laat weten dat slechts twee speelsteden zich gemeld hebben voor de finale van het grote Europese toernooi.

In september maakt de Europese voetbalbond een keuze qua speelstad, als de keuze op Madrid valt, dan wordt de finale afgewerkt in het Wanda Metropolitano. Dit is het stadion dat Atlético Madrid in dat seizoen voor het eerst in gebruik neemt. De naam is afgeleid van een sponsornaam en de naam van het stadion waarin de Madrileense club veel wedstrijden in het verleden speelde. Vicente Calderón wordt volgend seizoen verlaten door Atlético Madrid.

Kiest de UEFA voor Azerbeidzjan, dat wordt de finale afgewerkt in Baku, de hoofdstad van het land. Daar staat het gloednieuwe Olympic Stadium, dat opgeleverd werd in 2015. Er kunnen bijna zeventigduizend mensen in het stadion, dat normaal de nationale ploeg van Azerbeidzjan huisvest. De finale van het huidige seizoen wordt in Wales afgewerkt, het Millennium Stadium te Cardiff is de thuishaven voor de eindstrijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner