03.02.2017 19:30

Update: Twente legt zich neer bij schorsing

Bersant Celina maakt namens FC Twente de 0-2 tegen Go Ahead Eagles en beslist daarmee de wedstrijd. (22-10-2016)
Bersant Celina maakt namens FC Twente de 0-2 tegen Go Ahead Eagles en beslist daarmee de wedstrijd. (22-10-2016)

FC Twente gaat toch niet in beroep tegen de schorsing voor Bersant Celina. De schorsing van twee wedstrijden voor de speler bleef staan na het hoger beroep. Daardoor mist Celina de duels tegen Feyenoord en Excelsior.

Celina kreeg in het competitieduel met Willem II een rode kaart na een trappende beweging. Het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal bedroeg twee wedstrijden. FC Twente ging daar niet mee akkoord en zocht het hogerop, maar vrijdag werd bekend dat de aanklacht bleef staan. Hierdoor moet Celina de wedstrijd tegen Feyenoord en Excelsior missen, maar daar is FC Twente het niet mee eens.

Volgens de Tubantia wil de formatie uit Enschede de straf wederom aanvechten, om te voorkomen dat Celina ook geschorst is voor de wedstrijd tegen Excelsior. Door de uitspraak moet FC Twente de smaakmaker gehuurd van Manchester City in ieder geval missen tegen Feyenoord. Trainer René Hake sprak zich al uit tegen de strafmaat. "De straf komt niet overeen met de daad. Dat hij voor één wedstrijd wordt geschorst valt te begrijpen voor dit vergrijp. Maar twee... Er wordt in dit soort gevallen heel klinisch naar het gebeuren gekeken en niet naar het voorval zelf."

Update: 03-02-2017: 19:30: 

FC Twente heeft toch besloten om niet in beroep te gaan tegen de straf die Bersant Celina kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart. "De actie van Celina was niet handig", laat FC Twente-trainer René Hake aan Tubantia weten. "Ik vind de straf zwaar, maar op basis van eerdere ervaringen hebben we besloten af te zien van beroep."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner