03.02.2017 20:12

'Schweini' terug in Europese selectie Man Utd

Bastian Schweinsteiger mag na lange tijd weer eens spelen voor Manchester United. In het FA Cup-duel met Wigan Athletic dribbelt hij met de bal. (29-01-2017)
Bastian Schweinsteiger mag na lange tijd weer eens spelen voor Manchester United. In het FA Cup-duel met Wigan Athletic dribbelt hij met de bal. (29-01-2017)

Bastian Schweinsteiger is door trainer José Mourinho geselecteerd voor de selectie, waarmee Manchester United in het tweede halfjaar op jacht gaat naar de Europa League. Hij vervangt de naar Frankrijk vertrokken Memphis Depay.

Naast Schweinsteiger heeft Mourinho ook derde doelman Joel Pereira ingeschreven voor de Europa League. Er kwam in de selectie van Manchester United twee plaatsen vrij nadat zowel Memphis Depay als Morgan Schneiderlin de club in de winterstop verliet. De Nederlander Memphis verliet Engeland en vond onderdak bij Olympique Lyon in Frankrijk. Schneiderlin verhuisde naar het Engelse Everton.

Middenvelder Schweinsteiger ondergaat een moeilijk seizoen bij de Red Devils. De 121-voudig international van Duitsland speelde dit seizoen nog niet één keer voor Manchester United in de Premier League. Wél speelde ‘Schweini’ één wedstrijd in de League Cup en twee duels in de FA Cup.

"De selectie is kleiner geworden, we hebben hem dus nodig", vertelde Mourinho tijdens de transferperiode over Schweinsteiger. De Duitse middenvelder was aan het begin van het seizoen echter nog als ‘overbodig’ verklaard door de Portugese oefenmeester.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner