03.02.2017 20:40

Koeman ziet kansen: "Alles is nog mogelijk"

Ronald Koeman bedankt de meegereisde supporters van Everton na de wedstrijd tegen Stoke City. (01-02-2017)
Ronald Koeman bedankt de meegereisde supporters van Everton na de wedstrijd tegen Stoke City. (01-02-2017)

Ronald Koeman, trainer van Everton, hoopt met zijn ploeg in het aankomende voetbalweekend de druk op de top zes te vergroten. De achterstand met nummer zes Manchester United bedraagt vooralsnog slechts vijf punten. "Alles is mogelijk", aldus Koeman.

Koeman mikt met zijn Everton op een plekje bij de eerste zes van Engeland. Doorgaans levert deze plek Europees voetbal op, tenzij de winnaar van zowel de League Cup als de FA Cup niet tot de vijf beste ploegen van Engeland horen. "Manchester United heeft dit seizoen laten zien dat het moeite heeft met wedstrijden te beslissen", liet Koeman tijdens de persconferentie weten.

Everton speelt aankomend weekend tegen Bournemouth en krijgt daarmee een kans om in te lopen naar Manchester United. Koeman: "Alles is mogelijk, maar het begint altijd bij onszelf. Bournemouth heeft de laatste weken problemen gehad, maar in het heenduel (1-0 winst voor Bournemouth) hebben ze laten zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen."

De Toffees zagen in de winterse transferperiode vier spelers de club verlaten. Darron Gibson en Bryan Oviedo (beiden Sunderland) hebben Everton definitief achter zich gelaten, terwijl Oumar Niasse (Hull City) en Gerard Deulofeu (AC Milan) nog wel terugkeren naar Merseyside. "Allen hadden ze maar weinig kans op speeltijd bij Everton, waardoor er is besloten om ze, al dan niet tijdelijk, te laten vertrekken", aldus Koeman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner