04.02.2017 09:14

Beugelsdijk gepikeerd na buitenspeldoelpunt

Ricky van Wolfswinkel (r.) passt de bal naar een ploeggenoot voordat Tom Beugelsdijk (l.) van ADO Den Haag kan onderscheppen. (03-02-2017)
Ricky van Wolfswinkel (r.) passt de bal naar een ploeggenoot voordat Tom Beugelsdijk (l.) van ADO Den Haag kan onderscheppen. (03-02-2017)

Een zeer geagiteerde Tom Beugelsdijk stond vrijdagavond voor de camera's van FOX Sports. ADO Den Haag verloor met 2-0 van Vitesse, vooral over de laatste goal van de Arnhemmers was veel te doen. Beugelsdijk had die goal graag afgekeurd gezien.

Het doelpunt werd gemaakt door Ricky van Wolfswinkel, die profiteerde van de vernieuwde buitenspelregel. De spits van Vitesse werd aangespeeld toen hij in buitenspelpositie stond, maar bleef na een kleine loopactie van de bal af. Kelvin Leerdam liep mee, stond geen buitenspel en pikte de bal op. Vervolgens speelde de verdediger de bal direct door naar Van Wolfswinkel, die binnen tikte voor de 2-0. Omdat het een nieuwe situatie was, werd Van Wolfswinkel niet afgevlagd voor buitenspel.

"Ik vind het een schandalige regel. Ik weet ook niet hoe je zoiets kan verdedigen", briest Beugelsdijk na. "Wij dachten allemaal dat het buitenspel was. In mijn ogen belemmerde Van Wolfswinkel de situatie, want hij ging eerst naar de bal. Daarna konden we hem ook niet meer inhalen, want hij had drie meter voorsprong. Ik word er gek van, echt waar."

Van Wolfswinkel zelf reageerde uiteraard als iemand die het doelpunt al achter zijn naam heeft. "Ik wist dat ik buitenspel stond. Mijn loopactie ging misschien wel naar de bal, maar ik hield wel gelijk in. Ik weet niet precies wat de regels zijn, maar ik ben blij dat mijn treffer werd goedgekeurd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner