04.02.2017 10:59

Huth wil de realiteit terug bij Leicester City

Na een droomjaar in de Premier League is Leicester City keihard aan het vallen in de Engelse competitie. Robert Huth ziet de prestaties van zijn ploeg met lede ogen aan en stelt dat de spelersgroep nu de schouders eronder moet zetten.

The Foxes kunnen twee jaar achter elkaar een unieke prestatie neerzetten. Het kampioenschap kwam totaal onverwachts, maar de ploeg is momenteel de slechtst presterende regerend landskampioen van Engeland ooit. "We moeten stoppen met onszelf vertellen dat vorig seizoen geweldig was. Het is de realiteit dat we momenteel vechten tegen degradatie", stelt de Duitser, sinds begin 2015 in dienst van Leicester City.

"We verliezen wedstrijden en we kunnen de vinger niet op de zere plek leggen", sipt hij door in gesprek met de BBC. "Wat we vorig jaar bereikten hebben we volledig verdiend en we wisten dat het daarna moeilijk ging worden, maar we hadden niet verwacht dat we in deze positie konden belanden." Leicester City staat zestiende in de Premier League, met slechts twee punten voorsprong op de degradatiezone.

De club ging wel als groepswinnaar door in de Champions League, in de achtste finale is Sevilla de tegenstander.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner