04.02.2017 12:10

Tighadouini: "Ik voel me vrijer en belangrijk"

Adnane Tighadouini (r.) haalt uit en zet Vitesse op een 0-1 voorsprong op bezoek bij ADO Den Haag. Thomas Meißner (l.) komt te laat. (03-02-2017)
Adnane Tighadouini (r.) haalt uit en zet Vitesse op een 0-1 voorsprong op bezoek bij ADO Den Haag. Thomas Meißner (l.) komt te laat. (03-02-2017)

Via een mooie schuiver brak Adnane Tighadouini vrijdagavond de ban voor Vitesse in het duel met ADO Den Haag. Tekenend voor de vorm waarin de huurling momenteel steekt. Tighadouini voelt zich vrij en heeft een beter gevoel gekregen in Arnhem.

Na een goed seizoen met NAC Breda verkaste de Marokkaanse buitenspeler naar het buitenland, waar hij echter niet veel speelde in dienst van Málaga CF en Kayserispor. Bij Vitesse kwam hij als huurling binnen met een conditieachterstand, waardoor zijn doorbraak in Arnhem even op zich liet wachten. Inmiddels lijkt de vorm teruggekeerd bij Tighadouini, bewees ook de openingstreffer tegen ADO Den Haag.

"Hopelijk scoor ik volgende week weer. Ik voetbal makkelijker en krijg meer vertrouwen. Ik voel me vrijer in het veld en ben met doelpunten belangrijk voor het team. Dat zorgt ook weer voor een beter gevoel", stelt de buitenspeler, die nog tot 2020 onder contract staat in Spanje, tegenover De Gelderlander. Het gevoel is goed bij Tighadouini, die alleen wat baalt na het zien van de ranglijst.

"Als we voor de winterstop wat meer wedstrijden niet hadden weggegeven, hadden we wel eerder vierde gestaan, of hoger. Maar al met al is het wel een wereld van verschil ten opzichte van de eerste seizoenshelft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner