04.02.2017 17:41

De Koning puzzelt Ritzmaier naar linksback

Albert Rusnák (l.) kijkt onder druk van Marcel Ritzmaier (r.) alvast vooruit naar afspeelmogelijkheden. (18-12-2016)
Albert Rusnák (l.) kijkt onder druk van Marcel Ritzmaier (r.) alvast vooruit naar afspeelmogelijkheden. (18-12-2016)

Go Ahead Eagles start zaterdagavond met een ietwat afwijkende opstelling aan het uitduel met NEC. Dankzij het gemis van veel spelers heeft trainer Hans de Koning bijvoorbeeld Marcel Ritzmaier de linksbackpositie moeten toebedelen.

Het is flink behelpen voor De Koning, die voor het uitduel met NEC een groot aantal spelers moet missen wegens blessures en schorsingen. Zijn gepuzzel heeft uiteindelijk onder andere gezorgd voor een rol als linksback voor Marcel Ritzmaier. Hij staat daar in plaats van de licht geblesseerde Sébastien Locigno. Ritzmaiers plek op het middenveld wordt ingevuld door Dan Crowley, waardoor er voorin een plekje vrijkomt voor Sam Hendriks. Ook Rochdi Achenteh moet deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, wegens een schorsing. Zijn vervanger op het middenveld is Sander Duits.

Ook Peter Hyballa heeft zijn opstelling op enkele plekken aangepast ten opzichte van het duel van vorige week, toen de Nijmegenaren met een teleurstellende 4-0 nederlaag vertrokken uit De Kuip. De Duitse coach kiest op het middenveld voor Julian von Haacke in plaats van Janio Bikel. Ook nieuweling Jordan Larsson wordt weer even naar de luwte gehaald door Hyballa, nadat hij tweemaal in de basis mocht beginnen. Kévin Mayi staat aan de aftrap tegen Go Ahead.

Het duel is vanaf 18.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner