04.02.2017 21:43

Willem II blameert zich tegen Heracles

Willem II dacht zaterdagavond weer wat afstand te nemen van de onderste regionen in de eredivisie, maar verliet na een merkwaardige voorstelling tegen Heracles Almelo het toneel in Tilburg via de achterdeur (1-3).

Die score mocht op basis van het vertoonde spel in de eerste drie kwartier verrassend worden genoemd. De thuisclub kwam na 23 minuten verdiend op voorsprong, en kreeg daarbij alle hulp van Heracles. Zwak uitverdedigen door linkerverdediger Robin Gosens vormde de inleiding; Obbi Oulare, onlangs gehuurd van het Engelse Watford en door Willem II-coach Erwin van de Looi in de spits verkozen boven Erik Falkenburg, ging over de knie bij doelman Bram Castro. De goalie van Heracles moest met rood van het veld, Fran Sol benutte de toegekende strafschop (1-0).

Het was aan invaller-doelman Renze Fij te danken dat Heracles niet al voor de pauze op een kansloze achterstand stond. Thom Haye schoot op slag van rust een vrije schop in de korte bovenhoek, maar zag tot zijn ontzetting dat Fij er nog een hand achter kon krijgen.

Ook na de hervatting leek Willem II in eerste instantie op weg naar de tweede opeenvolgende thuiszege. Een prachtige knal van zo’n 35 meter, van Heracles-middenvelder Peter van Ooijen, leidde de plotselinge ommekeer in. Zijn treffer viel in de 62e minuut; amper zes minuten later had Heracles er nog twee aan zijn totaal toegevoegd. Invaller Kristoffer Peterson mikte eerst van dichtbij raak, vervolgens maakte Gosens zijn fout van de eerste helft goed met een intikker, toen Willem II niet attent genoeg verdedigde bij een hoekschop.