05.02.2017 10:30

Messi schiet record van Koeman uit de boeken

Lionel Messi heeft tijdens zijn carrière al heel wat records verbroken en deed dat zaterdag opnieuw: in de competitiewedstrijd tegen Athletic Bilbao (3-0) schoot hij alweer zijn 27ste doelpunt uit een vrije trap voor FC Barcelona binnen. Messi heeft daarmee het record van een Nederlandse vedette verbroken.

Messi was zaterdag vlak voor rust verantwoordelijk voor de tweede treffer van FC Barcelona tegen Bilbao. Vlak voor rust mocht de Argentijn aanleggen voor een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Vanuit een onmogelijke hoek schoot de kleine aanvaller de bal langs de Baskische keeper Gorka Iraizoz, die dit seizoen al driemaal moest 'vissen' na een vrije trap van Messi. De doelman werd ook nu compleet verrast door de poging van de aanvaller en kreeg door een mêlee aan spelers te laat de bal in het vizier.

Het was alweer de 27ste raak geschoten vrije trap van Messi in het shirt van FC Barcelona. De Argentijnse aanvaller heeft daarmee het record van Ronald Koeman verbroken. De huidige trainer van Everton speelde tussen 1989 en 1995 in dienst van de club uit Catalonië. Koeman schoot gedurende zijn jaren bij Barça 26 vrije trappen binnen en was een echte specialist. De belangrijkste was natuurlijk in de finale van de Europa Cup I in het jaar 1992: tegen Sampdoria (1-0) bezorgde hij Barcelona in de verlenging de zege door raak te schieten via een vrije trap.

Een paar weken geleden evenaarde Messi het vrije trappen-record van Koeman al. Ook toen was Athletic Bilbao de tegenstander. In het bekerduel was FC Barcelona met 3-1 te sterk voor de club uit het Spaanse Baskenland. Koeman heeft toen via Twitter zijn felicitaties overgebracht aan Messi, die dit seizoen al zestien keer scoorde in achttien competitiewedstrijden.