05.02.2017 10:58

Allardyce geschokt na dramatische nederlaag

Sam Allardyce verlaat gedesillusioneerd het veld: zijn Crystal Palace verliest met liefst van 0-4 van hekkensluiter Sunderland. (04-02-2017)
Sam Allardyce verlaat gedesillusioneerd het veld: zijn Crystal Palace verliest met liefst van 0-4 van hekkensluiter Sunderland. (04-02-2017)

Crystal Palace werd zaterdagmiddag compleet afgedroogd door Sunderland. Na 45 minuten stond de ploeg van manager Sam Allardyce al met 0-4 achter. De oefenmeester vertelde na afloop geschokt te zijn door het spel van zijn elftal.

Crystal Palace werd tegen hekkensluiter Sunderland van het veld geveegd gedurende de eerste 45 minuten. De ploeg van Allardyce liet daarmee een uitgelezen kans om afstand te nemen van de rode lantaarndrager liggen. "De spelers werden gegrepen door angst. Daardoor konden ze hun kwaliteiten niet tonen. Hetzelfde gebeurde in de andere belangrijke thuiswedstrijd tegen Swansea (1-2). Ik kan er niets anders van maken", aldus Allardyce.

De woede bij de supporters van Crystal Palace was erg groot; één supporter betrad zelfs het veld om verdediger Damien Delaney te belagen. De rest van het stadion had een hels fluitconcert over voor het eigen elftal. "Ze stonden in hun recht. Ze hunkeren naar betere tijden en waren met velen aanwezig om ons aan te moedigen. Het stadion was uitverkocht, maar we hebben ze niets kunnen bieden. De spelers vinden het moeilijk om in eigen huis te presteren."

Allardyce is sinds januari manager van Crystal Palace, nadat Alan Pardew de laan werd uitgestuurd. Ook onder 'Big Sam' zijn de resultaten nauwelijks verbeterd. "We konden ons hoofd er niet bij houden. Dat heeft mij geschokt. Ik bied mijn excuses aan voor het spel in de eerste helft en weet dat het mijn verantwoordelijkheid is om het goed te maken. We moeten ons vertrouwen weer opbouwen", aldus Allardyce, die Sunderland nu qua puntenaantal langszij zag komen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner