05.02.2017 11:14

Hyballa: "Gaan niet zomaar de play-offs halen"

Peter Hyballa staat de pers te woord na afloop van het verloren duel van NEC tegen Go Ahead Eagles. (04-02-2017)
Peter Hyballa staat de pers te woord na afloop van het verloren duel van NEC tegen Go Ahead Eagles. (04-02-2017)

NEC was de laatste weken uitstekend in vorm en stond zelfs al in het linkerrijtje, maar ging zaterdagavond verrassend onderuit tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles (1-2). Trainer Peter Hyballa liet na afloop weten dat zijn ploeg vooral in de Eredivisie moet zien te blijven.

"Ik heb na elke wedstrijd – ook als we wonnen – naar beneden gekeken", vertelde de Duitse oefenmeester aan FOX Sports. "Ik heb niet gedacht dat we wel even play-offs Europa League zouden halen. We moeten met zijn allen lekker realistisch blijven. Wij spelen om ons te handhaven en ik ben heel blij en heel trots als we dat halen. Kijk naar onze spelers. Dat zijn jonge jongens, die hier niet voor veel geld gekomen zijn, maar zelf opgeleid."

Volgens Hyballa had NEC zaterdag de grootste moeite om het spel te maken tegen Go Ahead Eagles. De Nijmegenaren stonden na 25 minuten al met 0-2 achter in de eigen Goffert. De tweede treffer van Go Ahead, gemaakt door Jarchinio Antonia, was een counter uit het boekje. "Wij spelen vaak zoals Go Ahead vandaag. Dat we diep staan en met snelheid voorin. Vandaag hadden wij de bal en dan spelen we te vaak breed en te vaak naar achteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner