05.02.2017 12:00

Bosz met ongewijzigde basiself tegen Roda JC

Ajax-trainer Peter Bosz is uiterst tevreden met de ruime zege van zijn ploeg tegen PEC Zwolle. (15-01-2017)
Ajax-trainer Peter Bosz is uiterst tevreden met de ruime zege van zijn ploeg tegen PEC Zwolle. (15-01-2017)

Trainer Peter Bosz heeft geen verrassingen in zijn basisopstelling. Dat betekent dat Justin Kluivert, net als vorige week tegen ADO Den Haag, in de basis begint.

Bij Ajax staat de sterk presterende André Onana onder de lat. Achterin wordt hij bijgestaan door het centrale duo Davinson Sánchez en Nick Viergever. Op de backposities staan Joël Veltman en Daley Sinkgraven. Het middenveld wordt gevormd door het vertrouwde trio: Davy Klaassen, Lasse Schöne en Hakim Ziyech. Voorin moeten Justin Kluivert en Amin Younes spits Kasper Dolberg voorzien van goede voorzetten. Wel een verrassende naam op de Ajax-bank. Daar zit de achttienjarige Carel Eiting. De middenvelder debuteerde eerder dit seizoen in het bekerduel met Kozakken Boys, maar wacht nog op zijn eerste minuten in de Eredivisie.

Bij Roda JC start één nieuweling in de basis. Mohamed el Makrini maakt zijn debuut. De middenvelder, overgekomen van de Deense club Odense BK, neemt de plek in van Adil Auassar. Dat is ook de enige wijziging die trainer Yannis Anastasiou doorvoert in zijn basiself. Ognjen Gnjatić, Bryan Verboom, Gyliano van Velzen, Simeon Raykov en Thanasis Papazoglou, ook spelers die in de winterstop hun weg naar Kerkrade vonden, zitten op de bank.

De aftrap is om half één. De wedstrijd is hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner