05.02.2017 12:57

Hadouir gevreesde opponent van FC Groningen

Anouar Hadouir geeft een hoge pass tijdens de wedstrijd Willem II - Excelsior. (17-09-2016)
Anouar Hadouir geeft een hoge pass tijdens de wedstrijd Willem II - Excelsior. (17-09-2016)

Met zijn late treffer zorgde Anouar Hadouir voor een 1-1 gelijkspel bij FC Groningen tegen SBV Excelsior. Dat doelpunt was alweer zijn tiende treffer tegen de ploeg uit het noorden, zeven meer dan tegen elke andere club.

Nadat Luigi Bruins de bal van een tegenstander ontfutselde, nam invaller Hadouir de bal over. Koud in het veld trok hij met enkele passen naar binnen om vervolgens hard uit te halen. FC Groningen-doelman Sergio Padt kon alleen maar toekijken hoe de bal via de paal tegen de touwen ging. Daarmee bepaalde de 34-jarige de eindstand.

Zijn tiende treffer dus tegen FC Groningen. De eerste maakte hij al ruim tien jaar geleden, op 21 maart 2003. Als speler van Willem II scoorde hij tweemaal, in het met 1-2 gewonnen duel. Ook toen besliste hij als invaller het duel tien minuten voor tijd. In zijn periode in Tilburg, waar hij vijf seizoenen verbleef, scoorde hij in totaal zeven keer tegen de noorderlingen. "Ik weet niet wat het is... Het zal wel mijn favoriete tegenstander zijn", lachte Hadouir voor de camera’s van FOX Sports na het duel van zaterdagavond.

Toen hij na zijn tijd bij Willem II naar Roda JC vertrok, was FC Groningen wederom de pineut, al was hij minder productief dan zijn periode in Brabant. Van de zeven duels scoorde hij namelijk twee doelpunten. Later speelde Hadouir ook namens NAC Breda tegen FC Groningen, maar voor die club scoorde hij niet tegen laatstgenoemde ploeg. Na een avontuur bij Moghreb de Tétouan trok hij afgelopen zomer naar Excelsior. Daar vindt hij zichzelf vooral terug op de bank, want zijn veertien Eredivisie-optredens speelde hij allemaal als invaller. Toch heeft hij zijn waarde, getuige de belangrijke 1-1 tegen FC Groningen.

In totaal speelde Hadouir 263 Eredivisie-duels. Tegen PSV, Feyenoord, Ajax, SC Cambuur, PEC Zwolle en sc Heerenveen scoorde de routinier allemaal driemaal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner