05.02.2017 15:27

Koeman jubelt over Lukaku: "Briljant, briljant"

Romelu Lukaku had met vier treffers een ongelooflijk belangrijk aandeel in de 6-3 overwinning van Everton op AFC Bournemouth. Een uitgelezen mogelijkheid om de loftrompet te steken voor Ronald Koeman over zijn Belgische pupil.

"Briljant, briljant", jubelde de trainer na afloop van het spektakel duel voor de camera's van Everton TV. "Hij is zo klinisch. Ik zei het enkele dagen geleden al: ik heb nog nooit een aanvaller gezien die zo klinisch is in het afmaken van doelkansen. Hij heeft misschien zelfs maar vier kansen gehad. Hij scoort er vier keer uit."

"Hij heeft bewezen dat hij één van de beste aanvallers ter wereld is", continueerde de Nederlandse trainer zijn lofzang over de Belg. "Hij was zeer belangrijk voor ons, aangezien we minstens vier keer moesten scoren om de zege in de wacht te slepen", waren de woorden van Koeman na afloop van het duel in gesprek met de BBC.

Door zijn vier doelpunten passeerde Lukaku Harry Kane, Zlatan Ibrahimović, Jermain Defoe, Alexis Sánchez en Diego Costa op de topscorerslijst. Met zestien treffers staat hij nu op de eerste plaats.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner