05.02.2017 17:45

Opgeluchte Younes scoort weer: "Eindelijk"

Amin Younes kan na achttien doelpuntloze Eredivisie-wedstrijden weer eens juichen. Hier viert hij de 2-0 tegen Roda JC. (05-02-2017)
Amin Younes kan na achttien doelpuntloze Eredivisie-wedstrijden weer eens juichen. Hier viert hij de 2-0 tegen Roda JC. (05-02-2017)

Na bijna negentien wedstrijden in de Eredivisie wist Amin Younes weer eens het net te vinden in de vaderlandse competitie. Tegen Roda JC was hij in de blessuretijd goed voor de 2-0, waardoor de Duitser van zijn doelpuntendroogte af is.

"Eindelijk", verzucht Younes voor de camera van FOX Sports. "Ik had ervoor de lat al geraakt en toen dacht ik wel even 'niet nog een keer'. Je probeert dezelfde dingen te blijven doen, maar het blijft dan in je hoofd zitten. Dan wordt het elke wedstrijd waarin je niet scoort moeilijker", beseft de linksbuiten, die wel steeds speeltijd bleef krijgen.

"Iedere speler krijgt wel eens zo'n periode, daar moet je doorheen. Het vertrouwen dat de coach en de ploeg me geeft heeft me enorm geholpen." Mogelijk krijgt Younes het de komende weken wat moeilijker om veel te blijven spelen, aangezien met Bertrand Traoré een concurrent terugkeert van de Afrika Cup. "Dat is alleen maar goed. Hoe meer goede spelers we hebben, hoe beter we worden en hoe beter ik ook word."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner