05.02.2017 18:14

Oliseh vraagt om oproep: "Steun van de fans"

Sunday Oliseh druipt af nadat hij met zijn Fortuna Sittard een 2-0 nederlaag lijdt op bezoek bij Almere City. (27-01-2017)
Sunday Oliseh druipt af nadat hij met zijn Fortuna Sittard een 2-0 nederlaag lijdt op bezoek bij Almere City. (27-01-2017)

Op bijzondere wijze probeert Sunday Oliseh zijn spelers en de fans van Fortuna Sittard op scherp te zetten voor het komende competitieduel met Jong Ajax. Via de interne pers heeft hij een oproep op de website laten plaatsen.

Na het 2-2 gelijkspel tegen FC Dordrecht kwam Oliseh met de vraag, zo valt op de clubwebsite van Fortuna Sittard te lezen. "Wil je een oproep op de site plaatsen, met het verzoek of de supporters ons maandagavond tegen Jong Ajax massaal komen steunen?", was de vraag van de Fortuna Sittard-coach. "Tijdens uitwedstrijden zijn de fans een enorme steun voor het team. Ze helpen ons enorm. We hebben ook thuis tegen Jong Ajax de supporters hard nodig."

Jong Ajax staat momenteel tweede in de Jupiler League en verloor al enkele maanden niet meer in de competitie. Fortuna Sittard heeft het een stuk moeilijker, getuige de zeventiende plek op de ranglijst. "Het wordt erg moeilijk voor ons. Jong Ajax heeft waarschijnlijk de beste ploeg van de Jupiler League. Ze komen met veel vertrouwen naar Sittard. Kijk maar naar hun laatste duels, waarin ze RKC Waalwijk en Almere City (4-1 en 6-3, red.) hebben vermorzeld."

Bang voor degradatie hoeft Fortuna Sittard niet te zijn, de ploeg staat veertien punten boven degradatiekandidaat nummer één Achilles'29.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner